O podjetju

Začeli smo pred 20 leti, ko sta oče in sin Robert postavila prvi rastlinjak. Do danes se je nabralo 3500 kvadratnih metrov pokritih površin, še enkrat toliko pa jih je namenjenih za vzgojo okrasnih rastlin na prostem. Poleg teh površin so tu še njive za zelenjavo.

Najprej smo prodajali sadike po kmetijskih zadrugah in okolici ter izdelke na sobotni tržnici na Jesenicah, danes pa lahko naše rastline dobite vse od Grosupljega, Logatca, Kamnika do Kranjske Gore. Stranke iz bližnje in širše okolice se rade vračajo, saj vedo, da pri nas ne bodo dobile samo kakovostnih sadik, temveč tudi substrate in gnojila preverjene kakovosti.

Na vrhuncu spomladanske sezone za nas ni nedelj in ne prostih ur, kajti v družini Bilban v Spodnjih Pirničah (na robu Ljubljane) nadzorujemo vzgojo tisočerih sadik balkonskega cvetja, vodimo veleprodajo, maloprodajo, oskrbujemo velike naročnike in urejamo vrtove.

Kmalu po novem letu začnemo gojiti drobne neukoreninjene rastlinice, iz katerih v treh mesecih do spomladi zrastejo tako zaželene pelargonije, surfinije, begonije in številne strukturne sezonske cvetlice. Zadovoljni smo, ko se premične mize in police, obložene z lončki sadik, izpraznijo tja do konca maja, kajti tedaj so v rastlinjakih že pripravljene dobro vzgojene sadike najrazličnejše zelenjave, od plodovk, fižola do raznih drugih zelenjadnic. Zelenjavo vzgajamo v integrirani pridelavi, kar pomeni, da uporabljamo samo točno določene pripravke za zaščito rastlin. To redno nadzorujejo strokovnjaki iz mariborskega Kmetijskega zavoda, tako kot vse druge kmetije, ki so se odločile za bolj naravno vzgojo.

Vse večje je povpraševanje po urejanju vrtov, pri čemer vam tudi strokovno svetujemo. Prav tako nas lahko povprašate za nasvet o sajenju okenskih in balkonskih korit.

Vrtnarija Bilban je članica Profesionalne vrtnarske družbe, tako da smo vedno v koraku z novostmi, poznamo modne smernice in si prizadevamo, da bi sami vzgojili čim več tistega, kar ponujamo, saj vemo, da najbolje raste tisto, kar so negovale roke v domači zemlji.

 

 

Kontakt

Vrtnarija Bilban
Sp. Pirniče 42
1215 Medvode

Tel.: 01/36-23-106
Faks: 01/36-23-416
GSM: 041/694-890
E: robi.bilban@gmail.com

 


 

 

 

© 2011 VRTNARIJA BILBAN ROBERT BILBAN S.P. |  Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti | Oblikovanje in izvedba: IMAGE DESIGN d.o.o.